CK SLAN tour - logo

Další informace

Itálie
Itálie

Itálie je stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově.
Na severu hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán a San Marino. Z východu Itálii omývá Jaderské moře, z jihu Jónské moře a ze západu Tyrhénské moře a Ligurské moře. Itálie má celkem 7600 km pobřeží (Jaderské moře, Jónské moře, Tyrhénské moře a Ligurské moře). K Itálii patří také dva velké ostrovy ve Středozemním moři: Sardinie a Sicílie.

Dolomity
Dolomity

Dolomity jsou jedním z horských masivů Italských Alp. Nalezneme ho v severní části Itálie, na východ od Bolzanské kotliny. Pohoří nemá jednolitý hřeben, skládá se z několika menších, často velmi rozličných horských skupin. Oblast charakterizují typické dolomitické prvky jako srázné stěny, věžovité vrcholy nebo rozeklané skalní hřebeny. Na území Dolomit se nachází snad všechny typy horské krajiny - od horských luk až po skalní masivy s ledovci.

Lago di Garda
Lago di Garda

Lago di Garda je největší italské jezero ledovcového typu. Rozkládá se na rozloze 369,98 km2 poblíž města Verona v severní části Itálie. Svou strategickou polohu získalo díky tomu, že se nalézá na hranicí tří regionů - Alto Adige, Benátska a Lombardie. Severní část jezera má protáhlý, fjordovitý tvar, jižní část má naopak kulatou podobu.